Prov och bakning!

I morgon har jag prov i samhällskundkap är inte så hilma laddad, jag tycker mest att det ska bli jobbigt. min lärare gör ju inga vanliga priv där man få en fråga och ska skriva ett svar.
Utan hon skriver 3 stycken jättekonstiga frågor och sen tycker hon att vi ska skriva allt vi kan. Och inte bara att det är stora frågor, det är också jättsvårt att fatta vad det är hon vill att man ska svara på.

Och nu gäller provet:
* idiologier
* EU
* regering och riksdag
* kommuner och landting

Allt detta på tre frågor. Så det är bästa jag börjar plugga snart.

Jag bakade föresten i helgen det blev jättemycket gott.
Jag hade ju fått min nya kokbok "A piece of cake" av Leila Lindholm. Hon är nog den bästa kocken jag har kollart på.
Så i helgen gjorde jag hennes Mototskaka, den var så himla god så man kan inte ana.
Och så gjorde jag kladdkakecupcakes. : ) Jag har inte smakat min än men jag ska snart göra det. Jag var bara tvungen att ta med min till karlstad så att jag skulle få smaka. Så det gjorde jag.



Och nu ska jag göra det så jag kan börja plugga sen.

Ha en trevlig kväll!
 Puss och Kram Yoanna

Wettergrendagen!

Igår var det Wettergrendagen på Karlstad universitet.
Jag var med där emd mitt företag Miss H uf där jag säljer smycken i skinn.
Halsband, armband, ringar, örhängen, diadem, hårspännen m.m och allt är gjort i skinn.



Montern blev jättebra och det var många som påpekade det. det var väldigt många som var intresserade och det visade sig på kvällen för då fick jag pris. Jag kom tvåa i tävlingen Bästa Hantverk och vann 500 kr och en biobiljett.

När vi var på banketten på kvällen så ropade dom på scenen upp mitt företags namn mitt under middagen. Det var mingelmiddag. Så när dom ropade upp mitt  företags namn blev jag alldeles skakig. men jag fick väl gå upp på scenen i alla fall. Sen ropade dom upp resterande. Sen fick vi ställa oss och berätta om vilka varor vi har och så berattade jag väl men jag skakade nästan sönder mina ben av nervositet.
 


Först så sa som motiveringen till tredje pristagarna och jag trodde först att det skulle bli jag men när det inte blev det så kom tanken "tänk om jag vinner första pris". När dom sen läste upp andra pristagaren så fattade jag att det vara jag som blev 2:a. först blev jag live besviken men också glad. jag kom 2:a i Bästa Hantverk i Värnland region.

Så jag är jättestålt och glad över att jag fick vinna ett sånt fint pris.

Nu måste jag gå och lägga mig.

Puss och Kram Yoanna

Skriver uppsats!

Nu sitter jag här igen dagen före inlämningen av min uppsats. Jag kan inte förstå att jag inte gör det jag ska gör. Jag skjuter alltid sådan saker framför mig.
Det är en engelskuppsats om dödsstraff. Och vi ska kommentera och väga för och nackdelar om det finns några.
Jag vet kanske hur jag ska börja men jag är dålig på engelska s¨å jag är rädd att det ska bli fel.
Men det går säkert bra.

I morgon ska jag åka på IKEA här i Karlstad och köpa tyg till min Wettergren mässa som jag ska vara med på med företaget. Det ska bli jätte kul men jag är lite nervös attt det inte ska bli bra. Jag vill att allt ska vara perfekt. Så jag hoppas att det blir det.

Så om ni ska på Wettergrendagen så har jag mässmonter 139 Miss H uf. Mässan är på universitetet i Karlstad.

Nu måste jag fortsätta plugga!

Ha en trevlig kväll!

Puss och Kram Yoanna

På väg....

Nu är jag på väg till karlstad och ännu en vecka i skolan.
Inte föratt jag tror att den här veckan kommer att bli bättre än dom andra veckorna. Jag har nämligen en engelska inlämning till på onsdag, så jag har lite att göra. Jag ska skriva om dödstraff.

I veckan var min klass och frisörklassen till Stockholm och gjorde studiebesök på riksdagen och den kungliga Operan. Det var jätte kul på Operan, jag är jätte sugen på att åka och se på Swansjön baletten. Men då lär jag få gå själv, eller så kan jag dra med mig moster.

Besöket på riksdagen var tråkigt och så var det väldigt mycket säkerhet inblandat. När vi kom dit var vi tvunga att gå igenom en sån kontroll som man går igenom när man ska gå ombord på flyg. Och naturligtvis börjar jag pipa så att dom är tvunga att kolla igenom mig, men jagkom på i efter hand att det var för att jag hade ett diadem i metal.
Sen visade hon som hade hand om oss runt och vi fick ställa frågor och diskutera saker.



Så jag kan säga att det var MYCKET roligare på den Kungliga Operan.
Nu ska jag fortsätta att se på vägen i bussen så jag inte blir illamående av att titta på datorn.

Ha en fortsatt bra dag.

Puss och Kram Yoanna

RSS 2.0